14:00

Munktorps BK/Köping FF

Referat: IFK Västerås FK P06 Lag Vit - Munktorps BK/Köpin...

Denna lördag gästades vi av Munktorp för spel i röda serien på vår hemmaplan R10. Munktorp mönstrade ett lite förstärkt lag genom sitt samarbete med Köping så det var upplagt för en härlig fotbollstillställning.

Vi började bra med ett snabbt 1-0 mål och var klart rörligare och piggare än Munktorp i inledningen. Det var rejält taggade killar i IFK som ville ha en hemmaseger. 3-1 till oss efter första perioden efter bland annat en fin frispark från långt håll.

Andra perioden tappar vi en del på mitten då våra yttermittfältare har svårt att ställa om mellan försvarsspel och att bredda när vi går till anfall. Vi pratar mycket om gummibandet för att hålla ihop mittfältet. Avslutningen på andra perioden blir också den bästa för vår del där vi lyckas med att alla hjälper till att pressa högt så att vi snabbt kan återta förlorade bollar och behålla trycket på Munktorp. Tyvärr får vi lite dålig utdelning på den perioden som slutar 2-2 dvs 5-3 inför sista.

I periodvilan är vi överens om att gå in och göra det vi gjorde sista 10 minuterna i andra men tyvärr går det grus i maskineriet. Munktorp är klart piggare och kämpar sig tillbaka in i matchen mål efter mål. Till slut har man med 3 minuter kvar vänt matchen till ledning 5-6 och trots en hård press från vår sida för kvittering blir detta slutresultatet.

Melvin i målet gör en bra match med flera djärva ingripanden som hindrade fler mål av Munktorp. James, Philip och Oskar P gör mål idag. Värt att nämna är också Elias outröttliga arbete på mitten, bra jobbat!

Stort grattis Munktorp till tre poäng! Vårt gröna kort delades ut till spelare 50 i Munktorp med motiveringen ”en spelare som kämpade hela matchen, spelade schysst och aldrig gav upp vilket också gav utdelning till slut, både genom ett snyggt mål och seger”.